Fazer myy mm.makeisia, leipiä, kaakao ja leivontatuotteita.
Yrityksen tarkoitus on tarjota ihmisille makuelämyksiä. Fazerin tuotteita ostetaan erilaisiin tarpeisiin. Jotkut ihmiset ostavat makeisia juhlia varten, toiset taas ostavat esim. suklaata suruun. Myös monet ihmiset ostavat makeisia vain hemmotellakseen itseään. Fazerin makeisia ostetaan paljon myös lahjoiksi.


Kuva1.jpgfazer_ruispuikula_0731.jpg

Lähde: http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Fazerin+Sininen+palasi+br%C3%A4ndiykk%C3%B6seksi/1135249589704
Lähde: http://3.bp.blogspot.com/_YAEiTJ02b4I/R9DiQkG-j9I/AAAAAAAAAN4/lT1Ug4mtpLU/s320/fazer_ruispuikula_0731.jpg


Yrityksen tuotteet ovat päivittäistavaroita.
Fazer on erikoistunut makeisiin. Makeisvalikoima on todella laaja. On suklaata, salmiakkia, hedelmäkarkkeja, lakritsia ym. Suomessa on kaksi Fazerin tehdasta jossa valmistetaan makeisia. Vantaalla valmistetaan suklaata ja Lappeenrannassa sokerimakeisia.

Ydintuote:
Ydintuote on Fazerin Sininen.
Valmistettu ainutlaatuisen reseptin mukaan, tuoreesta maidosta ja kaakaopavuista.

Markkinoille luotu mielikuva:
Fazerin Sininen on suomalainen klassikko, kaikki tietävät Fazerin Sinisen suklaan Suomessa. Fazerin Sininen tuotiin markkinoille vuonna 1922. Karl Fazerin kultainen nimikirjoitus, joka on suklaa pakkauksen päällä ja sininen väri on ollut alusta lähtien maitosuklaan tunnus ja laatutakuu. Fazer Siniseen ei tarvitse kirjoittaa päälle Fazerin Sinistä, vaan sen tunnistaa heti sinisestä väristään ja sininen väri toimii maitosuklaan tunnuksena ja nimenä. Joka neljäs suklaalevy mitä Suomessa ostetaan on Fazerin Sininen, sekä Fazerin Sinisen markkinaosuus on jopa 65 %.
Televisiossa, kun tulee mainos Fazerin Sinisestä niin siinä ei tarvitse olla muuta kuin sininen väri, niin ihmiset tietävät jo siitä, että kyseessä on Fazerin Sininen. Mainoksessa aina ei heti edes näy maitosuklaata, vaan se voi tulla vasta mainoksen lopussa, mutta silti ihmiset tietävät, mitä mainos kuvastaa. Fazerin Sinineen suomalaiset kuluttajat liittävät sellaisia arvoja kuten perinteikkyys, luotettavuus ja laatu.


401600omar_200g_lo.jpg 1304649_2.jpg

Erilaiset lisäosat:
Fazerin Siniseen suklaaseen on tehty "lisäosia" eli esim. Fazerin maitosuklaata ja mintturakeita tai Fazer Marianne patukka tai Fazer Sininen Omar. Näissä esimerkki suklaissa maitosuklaan joukkoon on laitettu esimerkiksi mintturakeita tai Marianne rakeita. Tällöin on saatu paljon lisämyyntiä aikaiseksi.

Blogit:
"Aika noloa kirjoitan tästä uudestaan. No yritän nyt kirjoittaa vähän eri asiaa mitä viimeksi.
Eli vaikka Fazerin tämä perussininen ei ole niin hyvää kun esimerkiksi Marabou, niin kyllä siinä silti on hyviä puolia.
Ensinnäkin se, ttä tämä suklaa on
-suomalaista, joka tarkoittaa sitä, että tämä Fazeryhtiö tarjoaa
työpaikkoja Suomeen ja näin siis suomalaisille.

En muista mistä luin, mutta alunperinhän tämä Karl Fazer ei ollut suomalainen eli on kyllä kiva että herra tuli Suomeen. Meillä on siis oma suklaa ja se on hieno asia ja kyllähän Fazerin maku on tunnistettava eli saamme olla ylpeitä."


Lähde: http://tipi.pointblog.fi/fazerin-sininen-suklaa.html


Fazer VS Marabou

external image 401509_maitos_200g.jpg external image VS.jpgexternal image muokattumara.jpg


"Tämä on aina varsin mieluinen debatti, jonka voittajasta ei saada ainakaan yksimielistä päätöstä. Enemmistö suomalaisista taitaa kallistua Fazerin sinisen puolelle, Ruotsissa asian laita on arvatenkin toisin päin. Mitä eroa Fazerin ja Maraboun suklaissa sitten on?

Merkittävin ero Fazerin hyväksi taitaa olla sen suklaanvalmistuksessa käytettävä aito maito. Fazerin omin sanoin: "Maitosuklaalevyn pehmeän maun sydämenä on yli puoli litraa aitoa, juoksevaa maitoa." Maraboun valmistuksessa käytetään sen sijaan rasvatonta maitojauhetta.

Maraboun valttikorttina taas on sen ainutlaatuinen valmistusmenetelmä "crumb process", joka antaa suklaalle sen luonteenomaisen Marabou-maun, jossa yhdistyvät hienosti toffeen aromi, suklaan maku ja sopiva makeus. Kraft Foodsin sivustolla tarkennetaan asiaa: "Crumb-prosessi edellyttää ,että valmistuksessa on tietty hetki, jolloin maito, sokeri ja kaakaomassa sekoitetaan ja lämmitetään. Tässä prosessin vaiheessa ainekset sulavat, ja tämä vaihe antaa koko suklaamassalle karamellin maun." Muita eroavaisuuksia Maraboun ja Fazerin suklaan valmistuksen välillä on Maraboussa käytetty voiöljy sekä Fazerissa vanilja, vanilliini.

Walter: Täytyy tunnustaa, että itse pidän enemmän Maraboun suklaasta. Tästä huolimatta myös Fazeria tulee syötyä kiitettävästi. Maraboussa maistuu eritoten sen pehmeys ja aikaisemmin mainittu karamellin aromi.

Chydenius: Mielestäni jokainen, jolla on laadukas makuaisti, valitsee Fazerin. On se sentään oikeasta maidosta tehtyä maitosuklaata."
Lähde: http://makeistenystavat.blogspot.com/2009/11/fazer-vs-marabou.html